Breaking News

Ce presupune un preparat de carne halal?

Dacă sunteți gourmand, cu siguranță nu vă puteți imagina o escapadă turistică în lumea arabă fără ca măcar să experimentați gustul bucătăriei musulmane. Dar ce este mai exact mâncarea de tip halal și ce presupune prepararea acesteia? Pentru că din repertoriul experiențelor culinare ale unui gourmand nu se poate să lipsească preparatele halal, în acest articol vom răspunde tocmai la aceste întrebări.

Înainte de aceasta însă ne putem întreba, pe bună dreptate, ce înseamnă „halal”? Ei bine, acest termen face referire la tot ceea ce este admisibil după legea musulmană. Așadar, „halal” nu este mereu un fel de mâncare, ci mai degrabă un ansamblu de reguli musulmani. Tocmai de aceea joacă un rol deosebit de important și când vine vorba de mesele servite în aceste comunități.

Pentru credincioșii musulmani carnea halal este o componentă esențială a regimului alimentar deoarece este simbol al purității spirituale și al bunăstării. Care sunt așadar pașii urmați în gătirea cărnii halal, referindu-ne generic la „reguli musulmani”. Poate cea mai importantă etapă a metodei „halal” este sacrificarea animalelor prin metode care implică un control uman ridicat. Cel mai des asta înseamnă aplicarea unei singure tăieturi la gâtul animalului pentru un procedeu mai rapid și mai cruțător. În plus, întrucât preparatele halal nu trebuie să vină în contact cu sânge ori alcool pe parcursul gătirii, conform acestor reguli musulmani, urmează un timp de așteptare pâna la scurgerea sângelui. O masă este cu adevărat „halal”, dacă nu conține niciun fel de produse pe bază de carene de poc, grăsimi ori esență de vanilie sau anumite tipuri de proteine.

În mod cert o călătorie în lumea arabă va va oferi șansa de a accede și în universul culinar al acestei zone în măsurea în care vă doriți. Aceasta pentru că, atunci când vorbim de reguli musulmani, care guvernează mersul lucururilor pe aceste meleaguri, ajungem să vorbim implicit de preparatele halal. Nu uitați să vă încheiați o asigurare de călătorie, pentru a putea savura specialitățile locale fărăr griji!