Breaking News

scara

De ce ai alege o scara dubla din aluminiu?

De multe ori suntem nevoiti sa lucram la inaltime, pentru un timp scurt, iar prima varianta la care ne gandim este scara portabila. Daca te-ai hotarat la o scara dubla de aluminiu, de care sa te folosesti, ai facut o alegere buna.

Care sunt avantajele unei scari de aluminiu ? Aluminiul din care este confectionata ii ofera multe avantaje : este usor de folosit si de depozitat, este utila si este un obiect multivalent. Aluminiul este un material care e rezistent la coroziune si rugina, asa ca scara nu trebuie depozitata doar la interior. E rezistenta la socuri, indoindu-se cel mult, pe cand scara de lemn de exemplu se poate rupe, despica. Nu ia foc, iar pretul e mai mic decat a uneia din alte materiale (lemn, microfibra), nu au nevoie de intretinere (vopsire, lacuire).

Chiar daca scara dubla de aluminiu este usor si sigur de folosit, trebuie sa tii cont de niste reguli :

    • verifica inainte de a o folosi sa nu aiba treptele rupte sau indoite, picioarele trebuie de asemenea verificate sa nu fie murdare cu noroi sau sa nu aiba pietricele lipite de ele, care ar putea aluneca daca scara este mutata pe o suprafata neteda si alunecoasa, cum ar fi gresia de exemplu.

    • chingile de la partea de mijloc a scarii sa nu fie rupte sau taiate, pentru ca ele impiedica deschiderea involuntara a scarii.

    • trebuie sa fii atent si la maximul de greutate pe care il poate sustine, sa iei in calcul si greutatea echipamentului pe care il folosesti si cu care trebuie sa te urci pe scara.

    • monteaz-o intr-o pozitie sigura, pe suprafete plane, solide si fixe, astfel incat sa nu se balanseze cand centrul de greutate se schimba.

    • coboara treptele pe rand, fara sa aluneci sau sa sari, pentru siguranta ta.

Daca te-am convins, poti gasi o scara de aluminiu potrivita tie si nevoilor tale in sectiunea „Produse”, unde te asteapta un sortiment larg de scari, care sa te satisfaca.