Breaking News

Ciorapi compresivi medicinali

Ciorapi compresivi medicinali, ce sunt cu exactitudine?

Ciorapi compresivi medicinali se găsesc diverse mărimi. Culoarea acestora este de culoare alba, iar modelul este standard, până la nivelul coapsei.

Ciorapi compresivi medicinali se folosesc cel mai des de către persoane imobilizați la pat, sau pacienților înaintea, în timpul și după inervenții chirurgicale, cu rol de prevenire a trombozei, edemelor și hematoamelor.
Ciorapi compresivi medicinali aplică o presiune specifică, această presiune scade gradual de la gleznă spre coapsă.

Scopul acestori ciorapi fiind: educerea presiunii venoase la nivelul membrelor inferioare, combaterea insuficienței venoase, promovarea fluxului de sânge venos, profilaxia trombozei, în caz de edem limfatic, restabilirea sprijinului căilor limfatice prin compresiunea țesutului conjunctiv.
Contraindicațiile ciorapilor compresivi medicinali, purtarea acestora este contraindicate în următoarele cazul persoanelor cu flebită acută, bolnavilor care suferă de insuficiență cardiacă, în cazul în care artera are afecțiuni, sau pacienţilor rău cooperanţi.

Ciorapi compresivi medicinali sunt dispozitivel medicale care ajută la îmbunătățirea circuitului sanguine. În acești ciorapi există o presiune ideală la gleznă, ceea ce ne favorizează prin reducerea graduală spre coapsă, datorând o bună circulație a sângelui în vene. Compresia ciorapilor compresivi Elastobol este la glezne de 15-21 mmHg (20-28 hPa).

Compoziția ciorapilor compresivi medicinali este 70% poliamid și 30% elastan. Firele de poliamidă de tip tricou conduc umiditatea absorvită asigurând durabilitate și rezistență la uzură. Este comodă îmbrăcarea și îndepărtarea ciorapilor compresivi medicinali, un grad ridicat de flexibilitate longitudinală datorită dimensiunilor reduse dar și materialului confortabil și subțire. Produsul se curăță prin spălare cu mâna, în apă până la 40 de grade. Nu este recomandat să fie stors sau centrifugat și nu se călcat.

Este foarte important, dacă purtați ciorapi compresivi medicinali pentru prima dată, trebuie să obișnuiți treptat organismul. La început îmbrăcați ciorapi compresivi doar pe o perioadă de timp redusă, dar treptat măriți timpul în care îi folosiți. Această acomodare este necesară deoarece forța compresională poate cauza discomfort, și o senzație că ciorapii sunt prea strâmți.