Breaking News

Ecograf wireless

Ecografia reprezinta metoda prin care cu ajutorul ultrasunetelor se pot vizualiza

diferite organe ale corpului. Este o metoda neinvaziva, nedureroasa, care nu necesita o pregatire in prealabil a pacientului, cum ar fi sedarea lui. Nu sunt reactii adverse, nu se folosesc radiatii si poate fi repetata ori de cate ori este nevoie si pe orice grupe de pacienti, inclusiv gravide si copii. Se realizeaza la cerinta medicului specialist, pentru identificarea cauzelor care duc la afectiunile medicale ale diferitelor organe.

Este folosita in diferite ramuri ale medicinei cum ar fi : cardiologie, endocrinologie, medicina interna, ginecologie, gastroenterologie.

Instrumentul care ne ajuta in ecografie este ecograful,un dispozitiv medical care transmite pe baza ultrasunetelor imagini pe un computer. Ecograful este alcatuit dintr-o unitate centrala, un monitor, tastatura si un transductor, care este de fapt piesa centrala cu ajutorul caruia se realizeaza conversia semnalului electric in vibratie si invers. Ecograful este folosit atat in medicina umana cat si in cea veterinara.

Ecograful wireless este o sonda cu functie de scanare ce are inclus un modul ecografic. El transmite datele ecografice prin semnal wi-fi catre orice alt dispozitiv smart cum ar fi tableta, telefon sau PC. Este foarte practic, mai ales in medicina veterinara, unde este folosit la deplasarile in afara cabinetului.

Facilitati ale ecografului wireless :

      • poate trimite imaginile catre sistemul imobil, avand o comanda de trimitere automata:

      • nu are cabluri, medicul putandu-se deplasa liber in spatiul de interventie

      • este usor si mobil

De ce este practic un ecograf wireless?

De exemplu, daca doresti sa faci consultatii intr-un camin pentru persoane varstnice, probabil multi dintre ei sunt imobilizati la pat sau le este greu sa se deplaseze din camera.

E foarte practic si in cazul spitalelor mobile, instalate in zone afectate de inundatii sau cutremure.

Marele avantaj este ca poate fi folosit oriunde in afara cabinetului : in satele si comunele din apropierea oraselor, unde se poate deplasa medicul sau in centre de detentie, de unde e mai greu sa transporti persoana incarcerata.